top of page
Green background.jpeg

Tegenwoordig zijn er zo veel prikkels om ons heen die ons afleiden en er voor zorgen dat wij minder in het nu leven dan wij zouden willen. Meditatie is dan een mooie techniek waarmee wij onze geest tot rust kunnen laten komen en waarbij wij in een andere staat van bewustzijn komen door te focussen op het hier en nu.

 

Bij meditatie draait namelijk alles om stilte, mentale stilte. 

Tijdens meditatie is het belangrijk om al de gedachten die door je hoofd gaan, los te laten en deze enkel te observeren en te accepteren. Ze mogen voorbij komen, ze mogen opgemerkt worden om vervolgens weer te laten gaan. Bij mediteren observeer je je gedachten zonder deze te veroordelen of te beoordelen. Op deze manier probeer je tot je ware kern te komen. 

 

Meditatie heeft vele positieve effecten, het vermindert stress en frustratie, het verbetert de concentratie, helpt bij het loslaten van boze gevoelens en zorgt voor een betere emotionele balans. Daarnaast leert het je om meer in het moment te gaan leven. 

​​

Een gemakkelijke manier om te beginnen met mediteren is door geleide meditatie. Tijdens deze meditatie sessies luister je naar mijn stem en begeleidt ik je op een rustige & liefdevolle manier door de meditatie. Een geleide meditatie kun je ook zien als even tijd voor jezelf, waarbij je niets moet en je je heerlijk kan en mag ontspannen. ​​

bottom of page